Ontstaan van ACHSA

In oktober 2021 kwamen we bij elkaar met het prachtige idee om een Programma voor Vrouwen te starten. We merken in de praktijk dat er veel christenvrouwen zijn die behoefte hebben aan persoonlijke ontwikkeling, inzicht in zichzelf, meer bewustwording, maar dat wel vanuit Bijbels perspectief willen aangaan.

Na een meeting van nog geen 2 uur hadden we het hele programma staan; dat hebben we echt als bijzonder ervaren. Het klopte van het begin tot het einde. De eerste editie ging in maart 2022 van start met een groep vrouwen die in 4 maanden een enorm bewustzijnsproces hebben doorgemaakt. Naast dat er individuele aandacht is, leer je en ontvang je veel van de andere deelnemers. Dat heeft ons oprecht verwonderd! Inmiddels zijn er 3 edities van het ACHSA Programma, is ook Gideon | Programma voor Mannen gestart en is ‘Hooglied | Programma voor Relaties’ in ontwikkeling.

Over Dineke van Kooten

Dineke van Kooten (1963) is gespecialiseerd in executive coaching van familiebedrijven, het coachen van (echt)paren en van individuen. Dineke probeert op al die lagen te ontdekken wat wel en niet klopt en wanneer iemand in zijn kracht staat. Zij zoekt naar dat wat niet gezegd wordt, wat belemmert of verlamt, wat teveel kracht laat zien en verdedigd moet worden of niet gezien lijkt te worden. Aan het einde van een coachsessie is er veelal opluchting, inzicht en hoop. Dineke ‘verstaat de tekens’ vanuit persoonlijke ervaringen, studie en inspiratie uit het joods-christelijk gedachtegoed. Naast haar werkzaamheden als coach is Dineke actief als schrijver en spreker, in de vorm van blogs, artikelen, podcasts en e-learnings. www.dinekevankooten.nl

ACHSA is voor mij de plek om mij – als vrouw – verbonden te voelen met vrouwen en wetende dat vrouwen een wijsheid in zich hebben die vaak niet gezien wordt. Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen hun gaven en talenten veelal door bescheidenheid niet vol inzetten. Het is mijn missie om vrouwen tot bloei te laten komen en hun plaats op aarde vol in te nemen. Dit Programma laat je onwijs mooi zien en ervaren hoe je dat mag en kunt doen’.

Dineke van Kooten

Over Karin van Beek

Enthousiast en energiek, zo kun je Karin van Beek (1985) gerust omschrijven. Ze heeft een passie voor vrouwelijk leiderschap en verdiept zich daar voortdurend in. Ze weet daarnaast hoe het is om zelf als vrouw te moeten balanceren in een relatie, met een jong gezin, in vriendschappen en (vrijwilligers)werk.

Vanaf het allereerste begin is ze betrokken bij ACHSA waar ze – naast de begeleiding – zich richt op de doorontwikkeling van de programma’s, de marketing en de organisatie. Haar ervaring als (systemisch) teamcoach komt eveneens goed van pas, omdat groepsdynamica en vooral ‘de onderstroom’ haar fascineert. Ze weet zichtbaar te maken wat onzichtbaar is en voelt waar het wel of niet stroomt.

Via haar eigen bedrijf begeleidt ze als teamcoach en (outdoor) trainer mensen, teams en organisaties in leiderschap en teamontwikkeling. https://www.linkedin.com/in/karinvanbeek/

‘ACHSA is voor mij een plek waar ik zelf als vrouw mijn diversiteit aan talenten vol mag inzetten en vrouwen uitdaag dat ook te doen. Voor mij is belangrijk om een veilige setting te creëren, aandacht te hebben voor detail en voor de groep als groter geheel. Ik geniet elke bijeenkomst weer van wat het Programma teweeg brengt en dat ik een stukje mag meelopen; om aan te moedigen en uit te dagen die ene stap (en zelfs meerdere!) te zetten.’

Karin van Beek