Geen categorie persoonlijke ontwikkeling

Herken jij de ‘nee’ lijn in jouw leven?

Regelmatig denk je: dat wil ik wel, maar het is nu nog niet de tijd, want: ‘de kinderen zijn nog te jong’; ‘het kost teveel geld’; ‘ik ben te vaak of te lang van huis’; ‘ik heb niet voldoende opleiding’, etc. Maar weet je: uiteindelijk komt die tijd nooit. Je botst aan tegen de ‘NEE-lijn’.

Of je wilt bijvoorbeeld verder in je carriere maar dat gaat niet zo maar. Daar moet je iets voor doen. Je bent het van plan, maar er lijken allerlei redenen te zijn waarom je het toch niet doet. Je voelt weerstand en je denkt: “ik ben er nog niet aan toe!” Je zegt dan: “Het voelt beter om eerst een zijstapje te maken of een stapje terug te doen.” Daarvoor zijn waarschijnlijk voldoende argumenten, maar het zijn eigenlijk smoezen om niet die NEE-lijn, die stap uit je bekende box te zetten.

Het zou jammer zijn als je die ‘nee lijn’ niet overgaat, want eigenlijk wordt elk mens daar steeds weer toe uitgenodigd. Juist die stap buiten je comfortzone zorgt voor je persoonlijk groei. Juist door de NEE-lijn over te gaan, krijg je weer een nieuwe uitdaging. Dan word je je ook bewust van wat je allemaal niet kunt en wat er allemaal fout zou kunnen gaan.
Op het moment dat je die stap van plan bent te zetten, kom je de DEMONEN tegen. Je ervaart ze in de vorm van: familieregels en oordelen.
Regels en oordelen (overtuigingen en aannames) als:
* Als je als dubbeltje geboren wordt, word je nooit een kwartje
* Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg
* Zo zijn onze manieren
Dat zijn familiewijsheden, die je op een tegeltje zou kunnen zetten.

Maar er zijn ook je persoonlijke overtuigingen als:
* het gaat mij toch niet lukken
* dat kan ik toch niet
* daar ben ik niet goed genoeg in
En vul ze zelf maar aan, want je kent jezelf het beste.
Die regels, overtuigingen en aannames, belemmeren je eigen groei. Sterker nog, je levert steeds meer van jezelf in.

Een NEE-lijn is ten diepste een uitnodiging van het leven om meer jezelf te worden. Je kunt daardoor je overtuigingen en aannames boven tafel krijgen, zichtbaar maken en van hun demonische aard ontdoen. Je krijgt de gelegenheid om ze te ontmantelen en onafhankelijk en zelfbewust te worden. Je zult zien en ervaren dat het overschreiden van een NEE-lijn een ontwikkelingsstap is, waardoor je persoonlijk groeit. Dat is geweldig.

De levenswetten nodigen ons uit om steeds weer op reis te gaan, zoals dat ook gevraagd werd van de Israëlieten in het EXODUS verhaal. De overgang van Egypte naar de woestijn is in feite zo’n NEE-lijn. Het kost 10 plagen om uiteindelijk los te komen en niet anders te kunnen dan te gaan. Een andere NEE-lijn is het moment waarop het volk uit de woestijn komt en Kanaän in moet gaan. En ten slotte is er een NEE-lijn als ze hun eigen stuk land volledig moeten innemen en er alles wat daar in is eruit moeten zetten.

Samenvattend: de levenswetten vragen je om steeds weer te blijven groeien en over de NEE-lijn heen te gaan. Dat is niet makkelijk en gaat niet vanzelf, maar dat vraagt MOED.

Tegen welke NEE-lijn loop jij nu aan? Wat vraagt van jou een sprong in het diepe?

Thema’s die ter sprake komen in het ACHSA Programma en waarop we je begeleiden. Heb je verlangen om dit Programma te volgen? Waag de sprong, meerdere vrouwen gingen je voor!

Op donderdag 21 september 2023 start editie 4 waar we op dit moment nog 1 plek beschikbaar hebben. Weet je welkom!

Recommended Articles