Wat deelnemers zeggen

De eerste ACHSA Vrouwendag

Donderdag 16 februari – Landgoed Zonneoord. Rond kwart voor 10 is het ontvangst waar we de vrouwen mogen verwelkomen. Na even landen, de prachtige ruimte bekijken (we willen wel weten wat de geschiedenis is van dit gebouw) verplaatsen we ons naar de 1e verdieping naar de ruimte van ACHSA. Het voorjaar is binnen al zichtbaar: op tafel staan trossen blauwe druifjes sierlijk naast de werkboeken, speciaal gemaakt voor deze Vrouwendag.

Met 12 vrouwen beleefden we een echte ‘ACHSA dag’, zoals wij die kennen. We startten met een korte meditatie en vervolgens aan de slag met thema ‘Vrouw zijn’. Het klassieke voorstelrondje slaan we over, want wie houdt daar nu echt van. Niet omdat we niet nieuwsgierig zijn, maar omdat we een oefening in petto hebben die verder kijkt dan waar je woont en wat je overdag zoal doet. Deze oefening rond het thema Vrouw zijn gaat over onze diepe verlangens, wie we als kind waren en we willen zijn zonder belemmeringen. Dat gaf iedereen diepe en waardevolle inzichten en veel herkenning. De dag was hier al geslaagd.

Na een heerlijke lunch en een wandeling buiten stonden de ‘kernkwaliteiten’ op het Programma. Wat waardeer ik in mezelf en wat waardeer ik in de ander? Wat zegt dat eigenlijk over mezelf? Waar heb ik stukjes van mezelf laten liggen? Dankzij de openheid konden we ons laten raken, zagen we herkenning en was er zicht op bepaalde patronen die we voorheen niet zagen. Een cadeau aan jezelf en daarmee ook de uitnodiging aan de ander om dat ook in ontvangst te nemen.

We sloten af met een hapje en drankje, wisselden nog wat telefoonnummers uit, want ‘wat herken ik me in jouw verhaal zeg’ tot ‘ik had meteen een klik’. Met elkaar keken we terug op een dag dat voelde als een ‘aandacht en zorg voor jezelf’. Een aantal deelnemers mogen we op 9 maart al verwelkomen bij de start van het ACHSA Programma.

De reacties op de Vrouwendag:💬’Intensief, verrijkend, hoopvol’
💬’Ik ben blij dat ik hier aanwezig kon zijn, het heeft me veel gegeven.’
💬’Scherpe vragen die me echt verder hebben geholpen en me aan het denken zetten.’
💬’Er werd meteen een heel veilige setting gecreëerd waardoor ik me echt open kon stellen, die openheid vond ik heel bijzonder en dat raakte me ook.’
💬’Ik vind het fijn om zo al even kennis te maken met jullie en het Programma voordat ik start in maart. Ik kijk er erg naar uit.’

Heb jij ook dat verlangen? Wil je jezelf ontwikkelen, je talenten vol inzetten en herken je die zoektocht die soms meer op een doolhof lijkt? We hebben nog plek bij de 3e editie van ACHSA.

Weet je welkom!

Ps. we noemen het de 1e ACHSA Vrouwendag in het verlangen dat er nog meer volgen!

Recommended Articles